Εθελοντές – διασπορείς

Seed-festival-crete-diasporeis-old

Κατά την διάρκεια της γιορτής, οι επισκέπτες, έχουν την δυνατότητα να συμπληρώσουν 2 έντυπα.

Το πρώτο αφορά τους εθελοντές που με την εργασία τους, τις επιστημονικές τους γνώσεις τους και τις υπηρεσίες τους βοηθούν στον καλύτερο συντονισμό και αποτέλεσμα στις δράσεις μας.

Το δεύτερο έντυπο αφορά τους διατηρητές (διασπορείς) ποικιλιών που αναλαμβάνουν να διασώσουν και να καλλιεργήσουν μια τουλάχιστον παραδοσιακή ποικιλία. Έτσι οργανώνονται δύο ομάδες ανθρώπων που είναι απαραίτητοι για την συνέχεια αυτής της γιορτής.

Μέσω του εθελοντισμού, πέρα από την υποστήριξη του έργου των διασπορέων, αποκομίζει κανείς εμπειρίες και γνωριμίες ανάμεσα σε ανθρώπους με κοινά ενδιαφέροντα αλλά κυρίως γνώσεις για την γή, την προβλάστηση, την διαχείριση του σπόρου, την διαχείριση της γης, γνώσεις που κινδυνεύουν να χαθούν.

Ευχαριστούμε θερμά, όλους εσάς, τους εθελοντές και διασπορείς  που εδώ και τόσα χρόνια προσφέρετε με τον οποιοδήποτε τρόπο τις βοήθειά σας στην προσπάθεια μας.

cucubrita-moschata-heritage-crete-seed-festival

Πώς να βοηθήσεις στις δράσεις μας

Καθ όλη τη διάρκεια του χρόνου,  χρειαζόμαστε βοήθεια για να καλλιεργήσουμε και να αναπαράγουμε τους σπόρους των παραδοσιακών ποικιλιών που χρειάζονται ανανέωση.

Πριν από κάθε γιορτή, εθελοντές, ερασιτέχνες γεωργοί αλλά και επαγγελματίες αγρότες έρχονται σε εμάς και εμπιστεύονται μέρος από το σπορικό τους είτε για να φυλαχθεί στην τράπεζα σπόρων είτε για να μοιραστεί και το οποίο αξιολογείται και συσκευάζεται σε φακελάκια για να δοθεί στην γιορτή.

Κατά την προετοιμασία της γιορτής, αξιολογούμε και επιλέγουμε τους σπόρους που θα μοιραστούν στην γιορτή. Αρχειοθετούμε τις ποικιλίες, κάνουμε μαζικά τεστ φυτροτικότητας, τακτοποιούμε την τράπεζα σπόρων.

Με την βοήθεια φίλων εθελοντών συσκευάζουμε κάθε χρόνο τα χιλιάδες φακελάκια με σπόρους χειμερινών και καλοκαιρινών κηπευτικών, σιτηρών  και δέντρων που διανέμονται στη γιορτή.

Με την βοήθεια εθελοντών, γίνεται και η δουλειά γραφείου, όπως η συγκέντρωση και καταγραφή των επισκεπτών. Δραστηριότητες που αφορούν το Γραφείο τύπου μας κλπ

Εθελοντές καλύπτουν τις ανάγκες για φαγητά και κεράσματα κατα τις μέρες των εκδηλώσεων, καθαρίζουν και φροντίζουν τους χώρους πριν και μετά από κάθε εκδήλωση

Με την βοήθεια εθελοντών, ανανεώνουμε και εμπλουτίζουμε τη σελίδα μας, δημιουργούμε έντυπα, γράφουμε άρθρα και κείμενα που αφορούν την καλλιέργεια και άλλα.

Share Button